Ingredientai
- Svogūnai 1 kg
- Miltai 250 g
- Pienas 1 st.
- Vynas 1 st. sauso balto
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Aliejus 2 st. kepimui
Kaip gaminti
1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite storokais griežinėliais ir išdalinkite žiedais.
2. Paruoškite tešlą: į miltuose padarytą duobutę supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, įberkite po žiupsnelį druskos, pipirų ir šaukštu maišykite, kol neliks sausų miltų. Tešlą atskieskite vynu, kad būtų tokio tirštumo kaip grietinė.
3. Svogūnų žiedus po vieną pasmeikite šakute, pavilgykite tešloje ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite, kol gražiai apskrus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita