Ingredientai
- Petražolės 600 g storesnių šaknų
- Miltai 1 st.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Alus 200 ml šviesiojo
- Sūris 40 g tarkuoto fermentinio
- Prieskoniai “Vegetos” tipo 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Aliejus 100 ml kepimui
Kaip gaminti
1. Petražoles nulupkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis ir truputį apvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Iš miltų, alaus, kiaušinio trynio ir prieskonių sumaišyti tešlą, sudėkite standžiai išplaktus baltymus, uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad išbrinktų.
3. Petražolių juosteles pavilgykite tešloje ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Kai apkeps viena pusė, apverskite ir pabarstykite sūriu.
4. Patiekite su aštriu pomidorų padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita