Ingredientai
- Žuvis 4 vnt. nemaži gabalėliai tilapijų arba kitokios mėgstamos baltos žuvies filė
- Citrinos 1 vnt. žalioji
- Pipirai 1 arbat. š. citrininių pipirų
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Aliejus 2 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. pusės didelio apelsino sulčių
- Mangas 1 vnt. Padažui; didelis prinokęs
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. Padažui
- Aitrioji paprika 1 vnt. Padažui; gabalėlis ankšties
- Sviestas 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Austrių padažas 2 valg. š.
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. petražolių, laiškinių česnakų
Kaip gaminti
1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite užpilu, pagamintu iš apelsino sulčių, austrių padažo, cukraus ir aliejaus.
2. Taip paruoštą žuvį bent dviem valandoms palikite pasimarinuoti, tada iškepkite ant grotelių arba orkaitėje be jokių riebalų.
3. Mangą nulupkite, susmulkinkite. Svogūną nulupkite, sukapokite. Aitriąją papriką taip pat sukapokite.
4. Į keptuvę su įkaitintu sviestu suberkite svogūnus, kai šie apkeps – aitriąsias paprikas, galiausiai – mangus (juos dėkite būtinai pabaigoje, kad neištižtų).
5. Padažą pagal skonį pasūdykite, suberkite kapotus žalumynus, įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir kiek patroškinkite.
6. Žuvį tiekite apšlaksčiusios padažu su skiltelėmis supjaustyta likusia žaliąja citrina.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita