Ingredientai
- Ryžiai 250 g
- Vanduo 500 ml
- Vištiena 2 vnt. filė gabalėliai
- Aliejus 2 valg. š.
- Morkos 2 vnt.
- Paprikos 1 vnt. žalia
- Svogūnai 2 vnt.
- Pomidorų padažas 100 ml 50–100 ml pomidorų pasta
- Daržovių sultinys 1 l arba vištienos sultinys
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1.Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje (gali būti išvirti iš anksto). Mažais kubeliais supjaustykite vištienos filė, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi ir atidėkite.
2.Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, susmulkinkite svogūnus, paprikas supjaustykite kubeliais ir apkepkite storadugniame puode.
3.Į puodą sudėkite vištienos gabaliukus, pomidorų pastą, pipirus ir dar truputį pakaitinkite. Supilkite iš kubelių paruoštą sultinį ir retkarčiais pamaišydami 20 minučių troškinkite (kol mėsa bus minkšta).
4.Galiausiai įmaišykite virtus ryžius ir troškinkite dar porą minučių. Galima dar sykį pagardinti druska ir pipirais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita