Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 2 vnt. pakuotės po 500 g (po du didesnius lapus)
- Cukrus 0,75 st.
- Kiaušinių tryniai 3 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kukurūzų krakmolas 0,3 st.
- Pienas 3 st.
- Kondensuotas pienas 0,5 st. saldinto
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Sviestas 100 g
- Įvairios uogos 1 sauja papuošimui
- Uogienė 4 valg. š. spanguolių
Kaip gaminti
Ruošiame kremą:
1. Į puodą beriame cukrų, įmušame du kiaušinius ir dar 3 kiaušinių trynius. Viską gerai išplakame šluotele iki vientisos masės. Į masę beriame krakmolą, gerai išplakame šluotele iki vientisos masės. Į masę pilame kondensuotą pieną, gerai išplakame šluotele iki vientisos masės. Galiausiai į masę visą laiką maišydami šluotele lėtai supilame pieną.
2. Dabar laikas virti – dedame puodą ant vidutinės kaitros ir visą laiką intensyviai maišydami šluotele kaitiname apie 15–20 min, kol kremas sutirštėja iki gana standžios, kondensuotą pieną primenančios konsistencijos. Į kremą įmaišome vanilę ir sviestą. Kremą uždengiame maistine plėvele (ji turi liestis su kremu) ir paliekame kambario temperatūroje, kol visiškai atvės.
Ruošiame tešlą:
1. Sluoksniuotą tešlą atšildome per naktį šaldytuve arba 30 min. kambario temperatūroje.
2. Stalviršį pabarstome miltais ir iškočiojame sluoksniuotą tešlą. Gausiai subadome šakute, kad kepdama tešla mažiau kiltų. Perkeliame tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, jei norite, galite šioje vietoje išpjauti norimą formą. Jei norite apvalaus torto, įspauskite apskritimus lakštuose. Tai nėra būtina, galite gaminti ir stačiakampį tortą, tuomet reikės nuo iškepusios tešlos tik nupjauti ir sulyginti kraštelius.
3. Tešlos lakštus iškepame po vieną ar du orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje po 15–20 min, kol tešla gražiai apskrunda. Po kepimo liks nereikalingų tešlos dalių/kraštelių – juos sutrupiname tarp pirštų ir atidedame torto puošimui.
Ruošiame tortą:
1. Pirmąjį tešlos lakštą gausiai aptepame kremu. Ant viršaus dedame antrą lakštą, aptepame kremu ir spanguolių uogiene. Ant viršaus dedame trečią lakštą, gausiai aptepame kremu. Taip kartojame, kol sunaudojame visus turimus lakštus. Jų skaičius nėra svarbus – kuo daugiau, tuo tortas bus aukštesnis. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo.
2. Torto viršų ir šonus apibarstome sluoksniuotos tešlos trupiniais. Labai svarbu leisti „Napoleonui“ pastovėti kambario temperatūroje bent kelias valandas. Galima gaminti dieną prieš šventę, tuomet per naktį laikykite šaldytuve. Tortas skaniausias, kai ilgiau pastovi ir kremas susigeria į tešlą.
3. Jei norisi, viršų galima papuošti įvairiomis uogomis. Tai nėra būtina, bet suteikia šventinės išvaizdos tortui.