Ingredientai
- Sausainiai 700 g (tinka „Gaidelis“ ar „Selgos“ sausainiai)
- Sviestas 150 g
- Pienas 180 ml
- Rudasis cukrus 70 g
- Kakava 3 valg. š. (maždaug 35 g)
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Visus sausainius smulkiai sulaužykite arba supjaustykite. Man greičiausia tai atlikti aštriu peiliu. Gautus gabalėlius sudėkite į didelį dubenį.
- Nedideliame puode išlydykite sviestą, tuomet supilkite pieną, cukrų, kakavą ir vanilės esenciją. Viską gerai išmaišykite ir maišykite kol masė užvirs. Užvirus pakaitinkite apie minutę, kol masė sutirštės. Ji ims tirštėti praktiškai iš karto.
- Gautos masės atvėsinti nereikia. Ją iš karto užpilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite. Visi sausainiai turi pasidengti kakavine mase.
- Sausainių mišinį sudėkite į formą, išklotą kepimo popieriumi arba maistine plėvele. Viską išlyginkite ir stipriai suspauskite, kad neliktų oro tarpų.
- Dėkite viską sustingti į šaldytuvą maždaug porai valandų.
- Patiekite supjaustytą.
Tinginį supjausčiau gražiai kvadratėliais ir apibarsčiau kakava. Taip pateiktas tinginys atrodo gražiai ir elegantiškai.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Skanios dienos“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis