Ingredientai
- Sausainiai 360 g „Selga“, „Gaidelis“ arba kiti
- Sviestas 130 g 82 proc. riebumo
- Sutirštintas pienas 400 g karamelizuotas „Rududu“
- Vanilė 5 ml ½ arb. š. vanilės ekstrakto arba romo ekstrakto
- Migdolai 100 g galite keisti kitais mėgstamais riešutais
- Lazdynų riešutai 100 g galite keisti kitais mėgstamais riešutais
- Graikiniai riešutai 50 g galite keisti kitais mėgstamais riešutais
Kaip gaminti
- Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Karamelizuotą sutirštintą pieną ir sviestą per naktį palaikykite vienodoje kambario temperatūroje. Kitą dieną elektriniu plaktuvu abu šiuos produktus išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
- Nuplaukite ir gerai nusausinkite riešutus. Jei norite, galite juos šiek tiek pasmulkinti, perskelti į dvi dalis. Suberkite paruoštus riešutus ir sulaužytus sausainius į karamelinę masę. Gerai išmaišykite, kad visi produktai apsiveltų.
- Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
- Nuimkite maistinę plėvelę, labai aštriu peiliu supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!