Ingredientai
- Maskarponės sūris 450 g
- Sausainiai 450 g biskvitinių
- Grietinėlė 450 g plakamosios 35 - 36 proc. riebumo
- Miltelinis cukrus 120 g
- Šokoladas 100 g
- Kava 1 st. stiprios paruoštos
- Likeris 125 g kavos arba 60 g brendžio (0,5 kiekio pilti į kavą, kitą pusę į kremą)
Kaip gaminti
- Išmaišyti maskarponę su cukraus pudra, įpilti dalį kavos likerio ar brendžio.
- Atskirai išplakti grietinėlę ir sumaišyti su maskarpone.
- Sausainius mirkyti kavos ir brendžio ar likerio mišinyje, labai trumpam po kelias sekundes, kad jie per daug "neišpamptų" ir po vieną dėti į skardą.
- Sudėjus sluoksnį sausainių, dėti sluoksnį kremo. Tokioje formoje kaip pavaizduota nuotraukoje, man išėjo 2 sluoksniai.
- Viršų puošiau karčia kakava, ne ta grūdeliais, kurią mėgta vaikai.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Rūta Matulkaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita