Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt. 5 baltymai ir 4 tryniai
- Maskarponės sūris 500 g
- Sausainiai 100 g „Damų piršteliai“
- Cukrus 125 g
- Kava 125 ml stiprios nesaldintos
- Brendis 50 ml
- Kakava 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kiaušinius kruopščiai nušveiskite šepetėliu ir gerai nuplaukite, tada perliekite verdančiu vandeniu, kad neliktų jokių bakterijų. Atskirkite baltymus nuo trynių.
2. Trynius iki vientisos masės išplakite su cukrumi, įmaišykite į maskarponę ir vėl viską plakite, iki masė taps vientisa.
3. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų (jokiu būdu negalima intensyviai maišyti) įmaišykite į maskarponės masę – ji turi būti puri ir lengva.
4. Sausainius išdėliokite ant didesnės lėkštės ir iš abiejų pusių apšlakstykite atvėsintu kavos ir brendžio mišiniu.
5. Į pasirinktą indą ar mažus indelius krėskite truputį sūrio masės, tada dėkite sausainių, vėl krėskite maskarponės, dėkite likusius sausainius ir sūrį.
6. Paruoštą desertą iš pradžių apie valandą palaikykite kambario temperatūroje, tada per naktį – šaldytuve.
7. Prieš tiekdama ant deserto per arbatos sietelį užberkite kakavos.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų