Ingredientai
- Sausainiai 150 g „savoiardi“ (gali būti vadinami „damų piršteliais“)
- Kiaušiniai 4 vnt. švieži
- Cukrus 100 g
- Maskarponės sūris 400 g
- Kava 4 puodelis espreso
- Druska 3 žiupsnelis stambios
- Romas 1 arbat. š.
- Kakava 3 valg. š.
- Juodasis šokoladas 3 valg. š. drožlių, ne mažiau kaip 50 proc. kakavos
Kaip gaminti
1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi, baltymus – su žiupsneliu stambios druskos.
2. Dubenyje sumaišykite trynius su baltymais ir maskarpone iki vientiso kremo.
3. Ištepkite stiklinio indo, kuriame ruošite tiramisu, dugną 1 cm aukščio kremo sluoksniu.
4. Į lėkštę supilkite ataušintą kavą ir paskaninkite romu, mirkykite sausainius į kavą ir lygiu sluoksniu klokite ant kremo. Kai užklosite visą vieną sluoksnį, dar kartą tepkite sluoksnį kremo.
5. Visą tiramisu paviršių pabarstykite kakavos milteliais ir palikite šaldytuve kelioms valandoms.
6. Padalinkite tiramisu taisyklingų stačiakampių porcijomis, o patiekdami lėkštėje pabarstykite šokolado drožlėmis.