Ingredientai
- Miltai 650 g tešlai
- Kiaušiniai 4 vnt. 3 - tešlai ir 1 baltymas - papuošimui
- Miltelinis cukrus 280 g 130 g – tešlai ir 150 g – papuošti
- Sviestas 150 g tešlai
- Medus 180 g tešlai
- Prieskoniai 1 valg. š. 1,5 – meduolių tešlai
- Kakava 1 valg. š. 1,5 – tešlai
- Kepimo milteliai 1 valg. š. 1,5 – tešlai
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių – papuošti
- Zefyrai: (pakelio – papuošti) 1 vnt.
- Šokoladas 1 vnt. išlydyto – papuošti
- Desertinis glajaus pieštukas: (raudonos spalvos – papuošti) 1 vnt.
Kaip gaminti
Seniai besmegeniai |
Tešlos gaminimas:
- Viename puode išlydykite sviestą, medų, kakavą ir meduolių prieskonius. Masei pravėsus, supilkite miltelinį cukrų ir sumaišykite.
- Persijokite miltus su kepimo milteliais ir supilkite atvėsusią medaus, sviesto, prieskonių masę.
- Įmuškite kiaušinius, tešlą gerai išminkykite ir, suformavę rutulį, 15 min. palaikyti šaldytuve.
- Iškočiokite norimo storumo tešlą, išpjaustykite skritulio formos sausainius, kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje.
Glajaus gaminimas:
- Kiaušinio baltymą suplakite iki putų, supilkite citrinų sultis ir miltelinį cukrų, viską plakite iki standžios masės.
- Kol sausainiai keps ir vės, laikykite glajų sandariai uždengę, kad nepatektų oro, šaldytuve.
Sausainių puošimas:
- Susipjaustykite zefyrus per pusę.
- Sausainių pagrindą padenkite baltymo glajumi ir prilipdykite zefyrą.
- Baltam glajui išdžiūvus, nupieškite akis ir rankas, raudonu glajaus pieštuku nupieškite šypseną.
Jei meduolių prieskonius gaminate patys:
- 1 valg. š. malto cinamono,
- 1 arbat. š. malto imbiero,
- 1 arbat. š. malto kardamono,
- 0,5 arbat. š. maltų muskato riešutų,
- 0,5 arbat. š. maltų gvazdikėlių,
- 0,5 arbat. š. maltų kvapiųjų pipirų,
- 0,3 arbat. š. juodųjų pipirų.
Receptą atsiuntė Daiva
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita