Ingredientai
- Avinžirniai 1 st.
- Jautiena 500 g nugarinės
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Aliejus 3 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis milteliai
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Bulvės 4 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Paprikos 2 vnt. didelės saldžiosios
- Petražolės 1 sauja lapeliai
Kaip gaminti
1. Avinžirnius mirkykite per naktį. Mėsą supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite aitriąja paprika.
2. Į puodą sudėkite mėsą, pasūdykite, pabarstykite pipirais, įpilkite truputį vandens ir maišydami troškinkite, kol suminkštės.
3. Bulves supjaustykite griežinėliais, morkas – kubeliais, paprikas – dideliais gabalėliais, sudėkite į puodą su mėsa ir troškinkite apie 10 minučių. Užpilkite vandeniu, suberkite išmirkytus avinžirnius ir virkite apie 35 minutes, kol mėsa ir daržovės suminkštės.
4. Sudėkite kepintus svogūnus ir dar virkite apie 5 minutes. Sriubą patiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė