Ingredientai
- Kopūstai 150 g šviežių arba šaldytų briuselinių
- Bulvės 3 vnt. puodelis kubeliais pjaustytų
- Kukurūzai 400 g skardinė konservuotų
- Vanduo 4 st.
- Pienas 1 st.
- Svogūnai 2 g pusė puodelio smulkiai sukapotų
- Morkos 2 vnt. 1/4 puodelio stambiai sutarkuotų
- Paprikos 1 vnt. 1/4 puodelio kubeliais pjaustytų žaliųjų saldžiųjų paprikų
- Sviestas 2 valg. š.
- Miltai 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Puode išlydykite sviestą, sudėkite svogūnus, morkas, paprikas ir maišydami kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai pasidarys skaidrūs.
2. Sudėkite bulves, nuvarvintus kukurūzus, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, užvirinkite ir virkite ant nedidelės ugnies 20 min.
.3 Sudėkite briuselinių kopūstų galvutes ir virkite dar 10 min.
4. Miltus sumaišykite su pienu ir plona srovele supilkite į verdančią sriubą. Maišydami pavirkite 3 min. ir nukelkite nuo ugnies.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita