Ingredientai
- Bulvės 4 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Morkos 1 vnt. didesnė
- Petražolės 70 g smulkintos
- Lašiša 350 g filė
- Žiediniai kopūstai 600 g
- Krapai 2 valg. š.
- Karis 2 g 1/2 arbat. š.
- Garstyčios 1 arbat. š. Dižono
- Peletrūnas 2 g
- Laiškiniai česnakai: 1 sauja
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvirkite. Sutarkuokite morkas, susmulkinkite petražoles. Jas suberkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite 3–4 minutes, kol švelniai paruduos. Į puodą su verdančiu litru vandens suberkite karį, įdėkite filė, žiedinius kopūstus, laiškinius česnakus ir virkite ant silpnos ugnies 5–8 minutes.
- Išgriebkite žuvį ir sutrinkite šakute. Nusunkite bulves ir sutrinkite šakute. Į košę suberkite peletrūnus, sudėkite Dižono garstyčias ir gerai išmaišykite. Bulvių košę, trintą lašišą sudėkite į puodą ir pavirkite kelias minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais krapais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita