Ingredientai
- Moliūgai 2 kg
- Sviestas 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Cukinijos 1 vnt. jauna
- Paprikos 1 vnt. geltonoji
- Pomidorai 500 g smulkinti arba konservuoti be odelių
- Daržovių sultinys 600 ml
- Makaronai 250 g spiraliniai
- Rozmarinai 3 g
- Saldžiosios paprikos milteliai 3 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis Kajeno
- Parmezano sūris 125 g tarkuotas
Kaip gaminti
1.Moliūgą perpjaukite pusiau, nulupkite, išskobkite, minkštimą supjaustykite kubeliais.
2.Dideliame puode su įkaitintu sviestu apkepkite moliūgo kubelius, griežinėliais pjaustytas morkas ir smulkintus svogūnus.
3.Sudėkite raikytą cukiniją ir paprikos kubelius. Supilkite sultinį, pomidorus, suberkite makaronus.
4.Pagardinkite prieskoniais, užvirinkite. Virkite apie 10 minučių. Nukėlus nuo ugnies įmaišykite tarkuotą parmezaną.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė