Ingredientai
- Moliūgai 6 vnt. nedideli
- Vištienos sultinys 2 st.
- Imbieras 1 arbat. š. nepilnas š. - malti
- Druska 10 g
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Grietinėlė 350 ml liesos
- Grietinė 200 ml nebūtinai
Kaip gaminti
1. Perpjaukite moliūgus pusiau ir išimkite sėklas. Sudėkite puseles nupjautomis pusėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite. Kepkite dar 20–25 min., kol moliūgai bus minkšti.
2. Šaukštu išskobkite moliūgų minkštimą, išmeskite žieveles. Sudėkite moliūgų minkštimą į virtuvinio kombaino indą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Jei mišinys bus per tirštas, įpilkite truputį vištienos sultinio.
3. Supilkite moliūgų masę ir likusį vištienos sultinį į didelį puodą. Sudėkite imbierą, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir cinamono. Sumažinkite ugnį ir supilkite grietinėlę. Įkaitinkite, bet neužvirinkite. Jei norite, papuoškite kiekvieną porciją grietine ir šviežiais čiobrelio lapeliais.