Ingredientai
- Žuvis 750 g filė
- Svogūnai 2 vnt. vidutiniai
- Pankolis 1 vnt. apie 100 g
- Salierai 1 vnt. apie 10 cm lapkotis
- Porai 1 vnt. mažas
- Bulvės 8 vnt. vidutinės
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Šafranas 3 arbat. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Čiobreliai 2 arbat. š.
- Žuvies sultinys 1 l
- Vynas 300 ml sausas baltas
- Apelsinai 1 vnt. 1–2 šaukšteliai tarkuotų apelsinų žievelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis baltieji
Kaip gaminti
1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Šiaudeliais supjaustykite pankolį, griežinėliais – porą ir saliero lapkotį.
2. Nulupkite ir supjaustykite bulves. Visas daržoves, išskyrus bulves, pakepinkite aliejuje. Įdėkite šafrano,
laurų lapelių, čiobrelių, supilkite sultinį ir vyną.
3. Sudėkite bulves ir virkite 15 minučių. Pagardinkite tarkuotomis apelsinų žievelėmis, druska ir pipirais.
4. Žuvų filė supjaustykite kubeliais, sudėkite į sriubą ir ant mažos ugnies virkite 5 minutes. Valgykite su
skrudinta ir česnakais ištrinta balta duona.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų