Ingredientai
- Pienas 1 l
- Sūris 225 g fermentinio, pvz. čederio, „Rokiškio“ ir pan.
- Sviestas 25 g
- Miltai 15 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Sojų padažas 1 arbat. š. keli lašai sojų arba aitriųjų paprikų padažo
- Krabų lazdelės 150 g arba snieginių krabų mėsa
- Petražolės 2 valg. š. lapelių
- Avokadai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Dideliame puode ant mažos ugnies išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišant kaitinkite, kol miltai pradės ruduoti. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir, nuolat maišant, plona srovele supilkite pieną.
2. Kai visas pienas užvirs, sudėkite stambiai sutarkuotą sūrį ir kaitinkite, kol sūris išsilydys ir masė pasidarys vienalytė.
3. Pagal skonį įlašinkite aitriųjų paprikų padažo, sudėkite įžambiai supjaustytas krabų lazdeles, avokadų griežinėlius ir dar kelias minutes pakaitinkite. Papuoškite petražolių lapeliais ir iš karto nukelkite nuo ugnies.
Patarimas. Krabų lazdeles šioje sriuboje galite pakeisti išlukštentomis krevetėmis.