Ingredientai
- Žirniai 1 st. džiovintų, skaldytų
- Vanduo 6 st.
- Sultinys 6 valg. š. 6 kubeliai tirpaus
- Svogūnai 2 vnt. puodelis smulkiai sukapotų
- Morkos 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. gabalėlis šakniagumbio, nulupto ir sutarkuoto maždaug 1/4 puodelio
- Sviestas 2 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovintų
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Žirnius gerai nuplaukite, suberkite į puodą, supilkite vandenį, sumeskite sultinio kubelius ir užvirinkite.
2. Kai užvirs, nugraibykite putas, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 1,5 val. Retkarčiais pamaišydami.
3. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite svogūnus ir kepkite, kol pasidarys skaidrūs. Sudėkite stambiai sutarkuotą morką, salierus. Maišydami kepkite, kol pasikeis morkų spalva.
4. Viską sukrėskite į verdančią sriubą, pagardinkite čiobreliais, pipirais ir dar pusvalandį virkite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita