Ingredientai
- Sviestas 120 g kambario temperatūros
- Rudasis cukrus 140 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 230 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Bananai 3 vnt. Gerai sunokę ar net pernokę
- Graikiniai riešutai 120 g
- Pienas 40 ml
Kaip gaminti
- Dideliame dubenyje iki baltumo išsukite sviestą ir cukrų, supilkite lengvai paplaktą kiaušinį. Lėtai įmaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius, supilkite pieną. Tešla turi būti vientisa, tačiau itin intensyviai jos nemaišykite.
- Nulupkite ir šakute iki tyrės sutrinkite bananus, stambiai sukapokite riešutus, įmaišykite į tešlą bananų tyrę ir riešutus.
- Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą – ji bus labai tiršta, nenustebkite. Dėkite kepimo formą į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą – kol vidus bus iškepęs (patikrinsite senu geru būdu: smeikite medinį pagaliuką į pyragą, jei jis iškepęs, ištrauktas pagaliukas turi būti švarus), o viršus gražiai parudavęs.
- Atsargiai išimkite iš skardos ir atvėsinkite ant grotelių. Šis kepinys iškieka skanus 3 dienas. Bet tiek jis vargiai išbūna.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis