Ingredientai
- Topinambai: 400 g
- Rūkyta šoninė: 100 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 5 ml šlakelis - pagal poreikį kepti
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
- Topinambus švariai nuplaukite, nulupkite nuo jų odelę, supjaustykite riekelėmis.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite topinambus ir kepkite, kol pradės minkštėti. Tada suberkite smulkiais gabalėliais supjaustytą šoninę ir susmulkintą svogūną. Vis pamaišydami kepkite dangčiu uždengtoje keptuvėje, kol šoninė virs spirgučiais. Baigiančius kepti topinambus pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.
- Keptus topinambus patiekite su grietinės padažu, apibarstykite žiupsneliu smulkintų laiškinių česnakų arba svogūnų laiškų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita