Ingredientai
- Sausainiai 2 vnt. Selga balti - 2 pakeliai
- Migdolai 1 sauja
- Sutirštintas pienas 90 g pagrindui
- Sviestas 90 g
- Sultys 1 st. „Tymbark“ bananų
- Želė 4 vnt. po 1 pakelį - kivių, braškių, apelsinų, citrinų
- Maskarponės sūris 250 g
- Grietinė 250 g jogurtinė
- Grietinėlė 250 g riebios
- Kondensuotas pienas 100 g kremui
- Sirupas 6 valg. š. auksaspalvis
- Vanilinis cukrus 2 valg. š.
- Šokoladas 100 g baltas
- Želatina 3 valg. š.
- Persikai 100 g konservuotų persikų sirupas
- Vaisiai 500 g braškės, kiviai, apelsinas, žalia citrina
- Želės cukrus „Multi“ 4 valg. š.
Kaip gaminti
- Kivių, citrinų, apelsinų ir braškių želė iš vakaro paruoškite pagal instrukcijas ant pakuočių (su kiek mažiau, nei nurodyta, vandens), supilkite į dideles lėkštes, atvėsinkite, kol sustings.
- Sausainius ir riešutus susmulkinkite smulkintuvu.
- Tirpintą garuose sviestą sumaišykite su sutirštintu pienu, tuomet su sausainiais bei riešutais.
- Gauta mase išklokite torto formą, kraštus ir kepkite orkaitėje 12 min. Iškepusią formą palikti atvėsti.
- Grietinėlę plakite su vaniliniu cukrumi, supilti maskarponės sūrį, grietinę, sutirštintą pieną, sirupą ir išmaišykite.
- Supilkite pusės žalios citrinos sultis, išmaišykite.
- Pagaminkite želatiną pagal instrukciją, vietoje vandens naudokite persikų sirupą. Želatinos masę įmaišykite į kremą.
- Supilkite pusę baltos masės į atvėsusią sausainių formą ir atšaldykite.
- Plonomis juostelėmis pjaustykite spalvotą žele ir dėliokite, raizgykite ant baltos masės.
- Tuomet užpilkite balto kremo ir lengvai pakratykitei, kad užsipildytų tarpeliai tarp želės juostelių. Atšaldykite.
- Iš kupino šaukšto sausos želatinos ir „Tymbark“ žalių bananinių sulčių paruoškite želė ir atvėsintą pilkite ant viršaus. Padėkite šaltai per naktį.
- Kitą dieną puoškite tortą pagal įsivaizdavimą. Pagrindinis torto akcentas – apelsininė gulbė iš pasakos ,,Gulbė princesė''.
- Papuošę užliekite pagal instrukciją pagamintu žele – cukrumi ,„Multi'“.
- Ištirpintu garuose baltu šokoladu ant sviestinio popieriaus išpieškite tvorą, kiek palaukite, kol sustings šokoladas, ir ta juostele apjuoskite tortą ir palikite, kad šokoladas sutvirtėtų. Popierių atsargiai nuimkite. Saldžių kūrybinių kančių prieš šventes :)
Receptą atsiuntė Regina R., Alytus
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Konkursas „Velykų skanėstas“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita