Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt. tryniai
- Miltai 125 g
- Cukrus 200 g
- Krakmolas 75 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanduo 5 valg. š. karšto
- Grietinėlė 450 ml 36 proc. riebumo
- Braškės 500 g šviežių arba šaldytų
- Citrinų rūgštis 5 g arba citrinų sulčių, pagal skonį
- Želatina 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Į kiaušinių trynių bei karšto vandens plakinį suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir maišykite, kol ištirps. Paskui suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei krakmolu, įmaišykite standžiai suplaktus baltymus.
2. Tešlą tolygiai paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje formoje. Kepkite apie 20-30 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
3. Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai pusiau į tris dalis, ir pertepkite paruoštu kremu.
4. Kremui trintuvu sutrinkite trečdalį braškių.
5. Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite.
6. Išplakite pusę grietinėlės su cukrumi, į ją sukrėskite braškių tyrę ir supilkite ištirpintą želatiną (viską reikia daryti greitai).
7. Į torto formą dėkite vieną sluoksnį biskvito. Ant jo supilkite grietinėlės ir braškių masę.
8. Tada vėl dėkite sluoksnį biskvito. Vėl išplakite likusią grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštimis ar sultimis ir sukrėskite ant biskvito.
9. Braškes supjaustykite gabaliukais ir susmaigstykite į grietinėlę.
10. Dėkite trečią sluoksnį biskvito. Aptepkite torto šonus ir viršų plakta grietinėle ir papuoškite šokoladu bei braškėmis.
Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita