Ingredientai
- Sausainiai 400 g paprastų
- Persikai 800 g konservuotų
- Grietinė 500 g jogurtinės
- Maskarponės sūris 500 g
- Sviestas 200 g
- Želatina 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Miltelinis cukrus 5 valg. š.
- Vanilinis cukrus 2 valg. š.
- Graikiniai riešutai 50 g
- Serbentai 150 g šaldytų juodųjų
Kaip gaminti
1. Sausainius bei riešutus sumalkite mėsmale ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Šiek tiek šalto sviesto pasilikite skardai tepti. Gauta mase išklokite torto formą ir kepkite apie 10-13 min. Palaukite, kol atvės.
2. Jogurtinėje grietinėje ištirpinkite vanilinį cukrų, miltelinį cukrų bei sumaišykite su maskarpone. Įspauskite į maskarponės masę vienos citrinos sultis.
3. 4 šaukštus želatinos ištirpinkite 50 g persikų kompoto, palaukite, kol atvės ir supilkite į masę.
4. Sūrio masę sukrėskite ant sausaininio pagrindo, palaukite porą valandų, kol sutings.
5. Tada išdėliokite persikų puseles, į jų tarpus priberkite šaldytų uogų, užliekite norima želė.
Autorės nuotr./Tortas „Maskarponės persikinis“ |
Kulinarės pastaba. Aš dariau kitaip: norėjau, kad tortas būtų margas, tad uogas sušaldžiau kivių skonio želė, po to tą želė šaukštu jau sustingusią sudėjau ant torto, į tarpus tarp persikų. Iš likusio persikų kompoto ir 2 šaukštų želatinos pasigaminau persikų želė ir dar užliejau ant viršaus. Buvo labai skanu, bet torto viršus pasidarė nelygus. :(
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita