Ingredientai
- Miltai 850 g 600 - tešlai ir 1 st. - kremui
- Druska 10 g tešlai
- Sviestas 1 kg 500 - tešlai ir 500 - kremui
- Grietinė 4 valg. š. tešlai
- Cukrus 1,5 st. kremui
- Vanilė 1 vnt. ankštis - kremui
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai - kremui
- Pienas 2 st. 2/3 saldaus - kremui
Kaip gaminti
- Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu.
- Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę. Šonuose esančius miltus užberkite ant grietinės ir kapokite toliau, kol tešla taps vientisa. Išminkykite.
- Iš tešlos suformuokite rutulį ir, apdengę maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą nakčiai.
- Paruoškite kremą. Puode storu dugnu ištirpinkite sviestą,užvirkite. Tuomet supilkite vieną stiklinę miltų. Įberkite cukrų bei sudėkite vanilės lazdelės sėklas.
- Sudėkite cukrų ir pakaitinkite, kol cukrus ištirps.
- Kaitinkite ant silpnos ugnies tol, kol cukrus ištirps.
- Tuomet supilkite saldų pieną, dar kelias minutes pakaitinkite, kol masė sutirštės, ir tuomet nuėmę nuo ugnies lengvai maišydami atvėsinkite.
- Į atvėsusį kremą sudėkite 2 trynius ir maišykite tol, kol kremas taps baltas ir purus.
- Kremą dėkite į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių šilumos.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite į 7 lygias dalis, kurias iškočiokite į plonus apskritimus.
- Subadykite šakute ir kepkite 10 min orkaitėje kiekvieną.
- Išėmus lakštus, apipjaukite juos pagal 24 cm skersmens formą, o iš nepanaudotos tešlos rankomis sutrinkite trupinius.
- Lakštus pertepkite kremu.
- Suformuoto torto viršų bei šonus taip pat aptepkite kremu ir padenkite trupiniais.