Ingredientai
- Kiaušinio baltymas 4 vnt. biskvitui
- Kiaušiniai 4 vnt. biskvitui
- Cukrus 205 g 80 g biskvitui ir 125 sviestiniam kiaušininiam kremui
- Miltai 40 g biskvitui
- Migdolų miltai 130 g biskvitui
- Cukraus pudra 75 g biskvitui
- Sviestas 235 g 200 g sviestiniam kiaušininiam kremui, 15 g biskvitui ir 20 g (kambario temperatūros) šokoladiniam ganašui
- Grietinėlė 250 g šokoladiniam ganašui
- Juodasis šokoladas 450 g šokoladiniam ganašui
- Šokoladas 50 g pieniško; šokoladiniam ganašui
- Vanduo 60 ml sviestiniam kiaušininiam kremui
- Kiaušinių tryniai 6 vnt. sviestiniam kiaušininiam kremui
- Kava 1 puodelis biskvitų sulaistymui
Kaip gaminti
1. Kiaušinius su 40 g cukraus išplakti iki standžių putų. Atskirai išplakti kiaušinių baltymus su likusiu 40 g cukraus taip pat iki standžių putų.
2. Birius ingredientus sumaišyti atskirame inde. Kiaušinių mases sumaišyti ir suberti birius ingredientus. Permaišyti iki vientisos masės. Supilti išlydytą sviestą ir dar kartą permaišyti.
3. Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 190° C temperatūros įkaitintoje orkaitėke apie 10 min. Iškepusį biskvitą atvėsinti.
4. Prikaistuvyje pakaitinti grietinėlę maždaug iki 80° C. Į atskirą indą supilti abu šokoladus ir užpilti karšta grietinėle. Maišant ištirpinti šokoladą. Sudėti sviestą ir trintuvu sujungti į vientisą blizgią masę. Palikti atvėsti.
5. Kremo gamybą pradėti nuo sirupo. Cukrų ir vandenį supilti į prikaistuvį ir kaitinti iki 118°C temperatūros. Trynius plakti šluotele ir lėta srovele nuplikyti sirupu (sirupą pilti plona srovele katiliuko sienele). Plakti iki standžių putų.
6. Į masę sudėti kambario temperatūros sviestą ir šiek tiek paplakti iki vientiso blizgaus kremo.
7. Torto surinkimas pradedamas nuo viršutinio sluoksnio. Ant pjaustymo lentelės padėti skaidrią plėvelę ir ant jos torto formą. Visų pirma įpilti ganašą ir plonu sluoksniu išlyginti. Tuomet dėti išpjautą biskvitą, suvilgyti kavos sirupu, dėti sviestinį kremą, kurį reikia kiek įmanoma lygiau paskleisti. Ant jo užpilti ir išlyginti ganašą ir vėl kartoti sluoksnius iki formos viršaus. Paskutinis sluoksnis turi būti biskvito, kurį dar reikia suvilgyti kava. Tortą palikti šaldytuve parai.
8. Prieš patiekiant tortą išimti iš formos. Jo viršus turi būti ganašas.