Ingredientai
- Kiaušiniai 13 vnt. 4 - didelių - biskvitui ir 9 - didelių - kremui
- Cukrus 580 g 180 - biskvitui, 300 - kremui ir 100 - glaistui
- Miltai 180 g biskvitui
- Kakava 1 vnt. Šlakelio saldintos kakavos - biskvitų sulaistymui ir 4 valg. š. nesaldintos kakavos miltelių - glaistui
- Druska 1 žiupsnelis kremui
- Želatina 40 g kremui
- Pienas 300 ml 200 ml - kremui ir 3 valg. š. - glaistui
- Sviestas 350 g 300 g - kremui ir 50 g - glaistui
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. kremui
- Saldainiai „Paukščų pienas“:(kremui) 160 arbat. š.
Kaip gaminti
- PASIRUOŠIAME BISKVITUS. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais.
- Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Tortinėje, išklotoje kepimo popieriumi, po vieną iškepkite biskvitus.
- Palikite atvėsti, o tada sulaistykite saldinta kakava. Atidėkite.
- KREMAS. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir standžiai išplakite su žiupsneliu druskos. Pastatykite į šaldytuvą.
- Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad vos apsemtų, palikite išbrinkti.
- Sviestą ištirpdykite, atvėsinkite, sudėkite trynius, cukrų, vanilę ir pieną.
- Viską plakite, kol gausite vientisą masę, tada supilkite ją į puodą ir maišydami kaitinkite, kol užverda.
- Nukelkite nuo kaitros. Sudėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ji ištirpsta.
- Kai gauname vientisą kremą, palikite jį atvėsti iki kambario temperatūros, o tada įplakite standžius baltymus.
- TORTO RINKIMAS. Į tortinę, išklotą kepimo popieriumi, dėkite vieną biskvitą.
- Ant viršaus supilkite kremą, užbarstykite pasmulkintus „Paukščių pieno“ saldainius ir uždenkite antru biskvitu.
- Pastatykite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol tortas sustingsta.
- GLAISTAS. Į mažą prikaistuvį sudėkite visus glaistui skirtus ingredientus. Ant vidutinės kaitros kaitinkite ir maišykite, kol gausite vientisą kremą.
- Šiek tiek jį pravėsinkite ir apliekite juo sutvirtėjusį tortą.
Receptas iš: g-blogas.lt