Ingredientai
- Miltai 220 g 70 g 1-am biskvitui ir 150 g 2-am biskvitui
- Cukrus 130 g 80 g 1-am biskvitui ir 50 g 2-am kremui
- Grietinė 80 g 1-am biskvitui
- Kiaušiniai 2 vnt. po kiaušinį kiekvienam biskvitui
- Kakava 10 g 1-am biskvitui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. po 0,5 šaukštelio kiekvienam biskvitui
- Sutirštintas pienas 200 g saldinto; 2-am biskvitui
- Sviestas 70 g 2-am biskvitui
- Juodasis šokoladas 250 g kartaus; 1-am kremui
- Grietinėlė 1200 g 800 g 1-am kremui ir 400 g 2-am kremui
- Želatina 1,5 arbat. š. 1 šaukštelis su kaupu 1-am kremui ir 0,5 šaukštelio 2-am kremui
- Vanduo 200 g po 100 g abiems kremams
- Maskarponės sūris 150 g 2-am kremui
- Džiovintos slyvos 300 g įdarui
- Vynas 60 ml Porto; įdarui
Kaip gaminti
Iškepkite šokoladinį biskvitą:
1. Kiaušinius kartu su cukrumi išplakite iki standžių putų. Plakant palaipsniui pilkite grietinę.
2. Su miltais sumaišykite kakavą, tešlos kildinimo miltelius ir kitus biskvitui skirtus ingredientus.
3. Masę supilkite į kepimo formas, išlyginkite paviršių ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10–15 minučių.
Iškepkite biskvitą su kondensuotu pienu:
1. Kiaušinius išplakite iki purumo, juos plakant pilkite sutirštintą pieną, išlydytą sviestą, kepimo miltelius, sumaišytus su persijotais miltais.
2. Paruoštą biskvitą supilkite į formas ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10–15 min.
Paruoškite šokoladinį kremą:
1. Puode užvirkite grietinėlę, užpilkite ant juodojo šokolado ir išmaišykite mentele.
2. Į ištirpusį šokoladą įmaišykite ištirpintą želatiną.
3. Masę atvėsinkite iki 30–35 laipsnių temperatūros ir plakikliu išplakite iki purumo.
Paruoškite maskarponės kremą:
1. Maskarponės sūrį plakite kartu su grietinėle ir cukrumi, kol masė padvigubės. Baigiant plakti, supilkite ištirpintą želatiną ir viską sumaišykite.
2. Džiovintas slyvas užpilkite Porto vynu ir palikite mirkti 1 parą.
Formuokite tortą:
1. Pirmąjį biskvito sluoksnį aptepkite šokoladiniu kremu. Ant jo dėkite antrąjį biskvitą ir aptepkite maskarponės kremu.
2. Sudėkite džiovintas, vyne mirkytas, slyvas.
3. Dėkite trečiąjį sluoksnį biskvito, dar kartą pilkite maskarponės sūrio kremą ir gražiai aptepkite juo visą tortą.