Ingredientai
- Sausainiai 400 g šokoladinių
- Sviestas 70 g
- Sutirštintas pienas 100 g saldaus
- Maskarponės sūris 250 g
- Varškė 250 g trintos
- Grietinėlė 500 ml riebios
- Riešutai 50 g
- Vanilinis cukrus 2 valg. š.
- Miltelinis cukrus 4 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Medus 2 valg. š.
- Juodasis šokoladas 100 g
- Baltas šokoladas 100 g
- Želatina 5 valg. š.
- Naminiai uogų drebučiai 150 g
Kaip gaminti
1. Sausainius sumalkite kartu su riešutais, supilkite sutirštintą pieną, sudėkite garuose tirpintą sviestą. Masę išmaišykite. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 min. Kepinį atvėsinkite, bet iš formos neišimkite.
2. Maskarponės sūrį sumaišykite su varške. Šaltą grietinėlę suplakite su vaniliniu cukrumi ir milteliniu cukrumi. Sumaišykite abi baltas mases, įspauskite vienos citrinos sultis. Nedideliame kiekyje vandens kaitinat ištirpinkite želatiną ir atvėsusią pamažu supilkite į kremą, gerai išmaišykite. Dalį balto kremo supilkite į torto formą, kurioje yra kepinys iš sausainių. Išlyginkite paviršių ir šaukštu išdėliokite serbentų drebučius. Norint kad jie, prapjovus tortą, nebėgtų, galima ir į juos įdėti šaukštą irgi mažame kiekyje vandens paruoštos želatinos. (Bet aš to nedariau - man patiko, kai serbentai lėtai tekėjo kaip padažas, nes tie drebučiai, būdami torto viduje dalinai suskystėja.) Vėl užpilkite balto kremo. Palaukite, kol tortas sustings, nuimkite formą ir puoškite šokoladinėmis gėlėmis ir uogomis.
Autorės nuotr./Tortas „Romantika“ |
"Tą kartą uogų neturėjau, tai teko panaudoti netikras. Ruošiant šokoladą gėlių gamybai, riekia ištirpinti 100 g šokolado, sumaišyti su šaukštu medaus ir supilti ant maistinės plėvelės. Uždengti kitu plėvelės gabaliuku, plonai iškočioti ir pusvalandžiui dėti į šaldytuvą. Tuomet pjaustyti ir sukti rožes."
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita