Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt. 4 rudam biskvitui ir 2 baltam biskvitui
- Cukrus 180 g 120 g rudam biskvitui ir 60 g baltam biskvitui
- Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį rudam ir baltam biskvitams
- Miltai 120 g 80 g rudam biskvitui ir 40 g baltam biskvitui
- Kakava 30 g rudam biskvitui
- Krakmolas 10 g baltam biskvitui
- Cukraus sirupas 2 valg. š. rudo biskvito sulaistymui
- Pienas 200 g po 100 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
- Grietinėlė 600 g po 300 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams; 35 proc. riebumo
- Juodasis šokoladas 200 g juodojo šokolado putėsiams
- Baltasis šokoladas 200 g baltojo šokolado putėsiams
- Vanduo 50 ml po 25 ml juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
- Želatina 10 g po 5 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
- Pistacijos 30 g pasmulkintų branduolių; baltojo šokolado putėsiams
Kaip gaminti
Jums prireiks 26 cm skersmens formos
Iškepkite biskvitus:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su 80 g cukraus ir 4 šaukštais šilto vandens.
3. Baltymus išplakite iki standžių putų, per kelis kartus supilkite likusį cukrų ir užpilkite ant trynių masės.
4. Ant paruoštos masės viršaus užsijokite miltų ir krakmolo/kakavos mišinį. Viską atsargiai išmaišykite.
5. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.
6. Kepkite 25–30 minučių.
7. Atvėsusį rudąjį biskvitą išilgai padalinkite į dvi dalis.
Taip pat iškepkite ir baltąjį biskvitą.
Paruoškite šokolado putėsius:
1. Pieną užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Maišydami ištirpinkite.
2. Į šokolado mišinį supilkite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną.
3. Išplakite grietinėlę iki standumo, bet neperplakite.
4. Grietinėlę sumaišykite su šokoladine mase.
Tuo pačiu būdu gaminkite ir baltojo šokolado putėsius, tik į baltojo šokolado putėsius įmaišykite smulkintų pistacijų!
Surinkite tortą:
1. Klokite pirmąjį rudąjį biskvitą. Palaistykite biskvitą cukraus sirupu.
2. Biskvitą užklokite juodojo šokolado putėsiais ir išlyginkite.
3. Ant viršaus klokite baltąjį biskvitą ir sulaistykite cukraus sirupu.
4. Biskvitą užklokite baltojo šokolado putėsiais ir išlyginkite.
5. Klokite antrąjį rudojo biskvito sluoksnį, sulaistykite cukraus sirupu.
6. Palikite 4–6 valandoms tortą stingti šaldytuve.
Tortą galite palikti „nuogą“, aplieti šokoladu arba padengti marcipanų mase, kuri tik sustiprins karališką torto skonį.