Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.4 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Tortas su juodaisiais serbentais ir ramunėlėmis

Tortas su juodaisiais serbentais ir ramunėlėmis
Tortas su juodaisiais serbentais ir ramunėlėmis / Tinklaraščio "Duonos ir žaidimų" nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 140 g torto pagrindui
  • Kepimo milteliai 1 arbat. š. 1 1/2 šaukštelio - torto pagrindui
  • Cukrus 190 g 70 g torto pagrindui, 80 g ramunėlių putėsiams ir 40 g juodųjų serbentų putėsiams
  • Sviestas 40 g torto pagrindui
  • Kiaušiniai 4 vnt. 1 didelis - torto pagrindui ir 3 tryniai ramunėlių putėsiams
  • Jogurtas 120 ml torto pagrindui
  • Vanduo 120 ml 70 ml ramunėlių arbatai ir 50 ml putėsiams
  • Ramunėlės: šaukštas arbatai ir 4 šaukštai ramunėlių putėsiams 5 valg. š.
  • Medus 2 arbat. š. ramunėlių arbatai
  • Želatina 4 arbat. š. 2 šaukšteliai ramunėlių putėsiams ir 2 šaukšteliai juodųjų serbentų putėsiams
  • Grietinėlė 420 ml riebi plakamoji - 250 ml ramunėlių putėsiams ir 170 ml juodųjų serbentų putėsiams
  • Serbentai 250 g juodieji - juodųjų serbentų putėsiams

Kaip gaminti

Torto pagrindo gaminimas:

  1. Į dubenį išsijokite miltus su kepimo milteliais. Suberkite cukrų, išmaišykite. Ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą.
  2. .Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinį, sviestą ir jogurtą. Gautą masę supilkite į sausus ingredientus ir maišykite, kol gausis vientisą tešlą.
  3. 20-22 cm skersmens kepimo formą atsegamais kraštais sutepkite sviestu. Supilkite tešlą, išlyginkite viršų ir pašaukite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms. Ar torto pagrindas iškepė, patikrinkite mediniu smeigtuku: įsmeigtą į pagrindo vidurį turėtumei ištraukti neaplipusį tešla.
  4. .Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Iš kepimo formos išimti nereikia.

Ramunėlių arbata:

  1. Nedideliame puode arba arbatinuke užvirkite vandenį.Suberkite ramunėles, supilkite medų, uždenkite ir palikite pritraukti 15 minučių. Tuomet arbatą nukoškite į puodelį.

Ramunėlių putėsių gaminimas:

  1. Įį nedidelį puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir ramunėles. Uždenkite ir leiskite užvirti.
  2.  Skysčiui užvirus, puodą atidenkite, ugnį sumažinkite ir virkite tol, kol skystis ims tirštėti ir burbuliuoti – virsti sirupu. Jei turi maisto gamybai naudojamą termometrą, virkite, kol skystis pasieks 114 laipsnių temperatūrą.
  3. Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite išbrinkti. Tuomet ištirpinkite garų vonelėje.
  4. .Iki purumo išplakite grietinėlę.
  5. Elektriniu plaktuvu plakite kiaušinių trynius, kol pabals.
  6. Sirupui sutirštėjus, puodą nukelkite nuo ugnies ir palikite kelioms minutėms atvėsti. Tuomet per sietelį po truputėlį pilkite į trynius ir nuolat plakite. Labai svarbu, kad sirupas nebūtų per karštas, antraip sutrauks trynius.
  7. Supilkite tirpintą želatiną toliau plakdami, kol putėsiai sutirštės ir jų padvigubės.
  8. Sudėkite ir atsargiai įmaišykite grietinėlę.

Juodųjų serbentų putėsių gaminimas:

  1. Nuplautus ir nusausintus serbentus sutrinkite. Sudėkite į puodą, užberkite cukrumi ir ant vidutinės ugnies virkite, kol cukrus ištirps.
  2. Grietinėlę išplakite iki purumo.
  3. Keliuose šaukštuose vandens išbrinkintą želatiną sudėkite į serbentus ir, maišydamos šaukštu, ištirpinkite.
  4. Palikite juodųjų serbentų masę atvėsti iki kambario temperatūros. Sudėkite ir atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.

Torto gamyba:

  1. Torto pagrindą subadykite šakute ir po truputėlį apipilkite arbata. Palaukite, kol ją sugers. Pagrindas turi būti drėgnas, tačiau ne skęsti arbatoje, tad visos arbatos gali ir neprireikti.
  2. Supilkite ramunėlių putėsius, išlyginkite viršų. Torto formą pastatykite į šaldytuvą 30 minučių, kad šiek tiek sustingtų.
  3. Ramunėlių putėsiams lengvai sustingus, supilkite juodųjų serbentų putėsius. Išlyginkite viršų ir palikite šaldytuve nakčiai.
  4. Tortą patiekite atvėsintą. Lengviau supjaustysite peilį pamirkiusios į karštą vandenį.

Patarimas. Labai svarbu tortą šaldytuve laikyti per naktį.

Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.

 

Užsisakykite
15min naujienlaiškius