Ingredientai
- Maskarponės sūris 500 g įdarui
- Grietinėlė 500 ml įdarui ir 2 valg. š. tešlai
- "Dansukker" želė cukrus "Multi" (1 pakuotė) (įdarui) 1 vnt.
- Vanilinis cukrus 2 valg. š. "Dansukker" - įdarui
- Miltai 7 valg. š. tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. tešlai
- Sviestas 150 g tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Kakava 3 valg. š. tešlai
- "Dansukker" auksaspalvis sirupas (tešlai) 4 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. žiupsnelis žievelės - tešlai
- Kokosų drožlės 50 g papuošimui
- Avietės 200 g arba braškės (papuošimui)
- Juodasis šokoladas 50 g papuošimui
- Braškių - aviečių sirupas (lakšto sulaistymui) 80 g
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su cukraus sirupu ir 2 šaukštais grietinėlės. Įmaišykite garuose tirpintą sviestą. Tuomet supilkite miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Dar įberkite citrinos žievelių ir gerai išmaišykite. Torto formoje iškepkite lakštą. Jį padalinkite pusiau.
2. Visą "Danssukker" želė - cukraus pakuotę ištirpinkite grietinėlėje ir pavirkite apie 30 sek. Atšaldykite iki kambario temperatūros ir atsargiai išmaišykite su maskarponės sūriu. Įberkite vanilinio cukraus ir išmaišykite.
3. Lakštą, esantį torto formoje, palaistykite braškių - aviečių sirupu. Palaukite, kol susigers ir užpilkite kremo sluoksniu.
4. Palaikykite šaldytuve, kol ims stingti. Dėkite vėl sirupu apšlakstytą lakštą. Ant jo supilkite likusią baltą masę.
5. Kai sustings, papuoškite uogomis su lapeliais, šokoladu, kokoso drožlėmis. Viliojantis, bet nuodėmingas šis tortas. Kad liesesnis būtų, maskarponę galima pakeisti trinta varške.
Tortas su maskarpone „Saldi nuodėmė“ |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita