Ingredientai
- Sviestas 150 g šokoladiniam biskvitui
- Šokoladas 270 g karčiojo; šokoladiniam biskvitui
- Kiaušiniai 5 vnt. šokoladiniam biskvitui
- Miltai 25 g šokoladiniam biskvitui
- Rudasis cukrus 120 g šokoladiniam biskvitui
- Migdolų miltai 55 g šokoladiniam biskvitui
- Maskarponės sūris 500 g maskarponės sūrio kremui
- Apelsinai 1 vnt. maskarponės sūrio kremui
- Cukraus pudra 50 g maskarponės sūrio kremui
- Braškės 250 g šaldytų; braškių įdarui
- Želatina 5 g braškių įdarui
- Cukrus 20 g braškių įdarui
Kaip gaminti
1. Iškepkite šokoladinį biskvitą. Kiaušinius kartu su ruduoju cukrumi išplakite iki standžių putų. Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu ir supilkite į kiaušinių masę. Suberkite persijotus miltus ir migdolų miltus. Supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min.
2. Paruoškite maskarponės sūrio kremą. Nutarkuokite apelsino žievelę, o iš apelsino išspauskite sultis. Sutarkuotą žievelę sumaišykite su 2 šaukštais apelsinų sulčių, įmaišykite maskarponės sūrį, cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.
3. Paruoškite braškių įdarą. Į sutrintą atitirpintų braškių tyrę supilkite išbrinkintą temperatūroje iki 40°C želatiną, viską išmaišykite.
4. Formuokite tortą. Šis desertas susideda iš 4 šokoladinio biskvito sluoksnių. Pirmą biskvito sluoksnį aptepkite maskarponės sūrio kremu, ant jo tepkite braškių įdarą, tada dėkite antrąjį biskvito sluoksnį, tepkite ant jo maskarponės sūrio kremą, uždėkite trečiąjį biskvito sluoksnį, ant jo vėl tepkite maskarponės sūrio kremą ir tada ketvirtą biskvito sluoksnį, o jį vėl gražiai aptepkite maskarponės sūrio kremu. Tortą puoškite braškėmis ir šilauogėmis.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis