Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. biskvitui
- Vanilinis cukrus 3 g biskvitui
- Cukrus 128 g 110 g biskvitui ir 18 g mėlynių pertepimui
- Aliejus 39 g biskvitui
- Miltai 140 g biskvitui
- Kepimo milteliai 5 g biskvitui
- Mėlynės 180 g šviežių arba šaldytų; mėlynių pertepimui
- Kukurūzų krakmolas 4 g mėlynių pertepimui
- Kreminis sūris 200 g kreminio sūrio kremas pertepimui ir torto aptepimui
- Grietinėlė 340 g riebios; kreminio sūrio kremas pertepimui ir torto aptepimui
- Cukraus pudra 55 g kreminio sūrio kremas pertepimui ir torto aptepimui
Kaip gaminti
iškepkite biskvitą (jums prireiks 18 cm skersmens kepimo formos):
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, kepimo formos šonus patepkite aliejumi.
3. Išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilės cukrų iki baltumo (apie 7–10 min.). Plakant po truputį plona srovele supilkite aliejų. Į išplaktą masę persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišykite tešlą, kol susijungs visi ingredientai.
4. Supilkite paruoštą tešlą ir iš karto pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40 min. Ar biskvitas iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi būti sausas.
5. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinkite (geriausiai per naktį) ir tik tuomet išimkite iš formos.
paruoškite mėlynių pertepimą:
6. Mėlynes ir cukrų suberkite į prikaistuvį. Pakaitinkite iki užvirimo. Suberkite kukurūzų krakmolą ir dar šiek tiek pakaitinkite, iki uogų masė šiek tiek sutirštės. Atvėsinkite.
paruoškite kreminį sūrio kremą:
7. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išplakite iki vientisos, purios masės.
surinkite tortą:
8. Biskvitą aštriu peiliu supjaustykite į 4 dalis. Ant pirmo biskvito sluoksnio dėkite trečdalį mėlynių pertepimo, išlyginkite. Ant uogų klokite ketvirtadalį kreminio sūrio kremo, išlyginkite ir užklokite kitu biskvito sluoksniu. Likusius sluoksnius susluoksniuokite lygiai taip pat, užbaigiant biskvito sluoksniu. Tortą aptepkite likusiu kremu. Papuoškite taip, kaip tik jūsų širdis geidžia – uogomis, morengais, macarons sausainėliais.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė