Ingredientai
- Miltai 1 st. 1-1,5 st. tešlai
- Miltelinis cukrus 1 st. 1-2 st. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 150 g šaltas - tešlai, bei 1 valg. š. įdarui
- Kiaušiniai 3 vnt. trynys - tešlai ir 2 tryniai įdarui
- Migdolai 1 st. įdarui
- Pienas 1 st. 1-2 st. įdarui
- Cukrus 100 g įdarui
- Krakmolas 1 valg. š. įdarui
- Grietinėlė 50 ml riebi, įdarui
- Persikai 6 vnt. konservuotos puselės įdarui
- Riešutai 1 valg. š. grūsti, kepinti migdolai įdarui
Kaip gaminti
1. Miltus išmaišykite su milteliniu cukrumi ir druska. Sudėkite tarkuotą sviestą ir pirštais viską sumaigykite. Į miltų ir sviesto masę supilkite kiaušinio trynį, įpilkite 1–2 šaukštus šalto vandens ir išminkykite. Tešlą valandą laikykite šaldytuve. Atšalusią iškočiokite ir įklokite į kepimo popieriumi ištiestą didelę krepšelio kepimo formą. Ant tešlos uždėkite kepimo popieriaus ir pripilkite žirnių arba pupelių, kad kepant neiškiltų. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Popierių su žirniais nuimkite, krepšelį atšaldykite ir atsargiai iškelkite iš formos.
2. Migdolus pakepinkite ir sugrūskite. Puode užvirinkite pieną. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, krakmolu ir nuolat maišydami supilkite į pieną. Sudėkite sviestą, migdolus ir gerai išmaišykite. Nukelkite nuo viryklės ir atšaldykite. Grietinėlę išplakite ir įmaišykite į kremą.
3. Kremą supilkite į iškeptą krepšelį, ant viršaus gražiai sudėkite supjaustytas persikų puseles ir pabarstykite grūstais migdolais.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“