12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 16
Jau įvertinote šį receptą

Tortas su riešutais ir „Rududu


Tortas su riešutais ir „Rududu“

Tortas su riešutais ir „Rududu“ / „Aqua“ archyvo nuotr.
Skaitysiu vėliau

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą:

1. Viename dubenyje šaltus kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Kitame dubenyje išplakite trynius iki baltos masės. Išplaktus kiaušinių baltymus ir trynius lengvai maišydami paverskite viena mase.

2. Persijokite miltus, į juos suberkite kepimo miltelius.

3. Į kiaušinių masę suberkite paruoštus miltus. Labai lengvai permaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.

4. Masę sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą torto formą (28 cm skersmens).

5. Kepkite 25 minutes iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje.

6. Iškeptą ir atvėsusį biskvitą horizontaliai perpjauname į du sluoksnius.

Paruoškite sirupą:

1. Vandenį ir cukrų virkite 5 minutes ant kaitrios ugnies, kol užvirs. Sirupą nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Pagaminkite kremą:

1. Šaltą grietinėlę išplakite iki standumo.

2. 100 g šalto vandens 20 minučių brinkinkite želatiną ir maišydami pakaitinkite iki ištirpimo. Paruoštą želatiną supilkite į kambario temperatūros „Rududu“ sutirštintą pieną ir gerai išmaišykite. Pusę gautos masės supilkite ant išplaktos grietinėlės, lengvai permaišykite, supilkite antrą pusę gautos masės ir išmaišykite. Po truputį berkite smulkintus lazdyno riešutus ir dar kartą viską permaišykite.

 

3. Į torto formą dėkite pirmą biskvito lakštą. Jį visą teptuku/šaukštu sutepkite sirupu, kad biskvitas sudrėktų. Tuomet supilkite pusę kremo. Kremą tolygiai išlyginkite. Dėkite antrą biskvito sluoksnį ir vėl jį sutepkite sirupu, supilkite likusį kremą, išlyginkite.

4. Gautą tortą dėkite į šaldytuvą 4–6 valandoms.

5. Išimkite iš formos ir puoškite pagal savo fantaziją. Galima pabarstyti smulkintais riešutais, tarkuotu šokoladu arba pasiruošti šokoladinį glajų. Jam pakaitinkite 200 g grietinėlės, į ją suberkite 200 g smulkinto šokolado ir 20 g cukraus, viską išmaišykite iki vientisos masės. Gautą masę atvėsinkite iki kambario temperatūros ir lengvu sluoksniu užpilkite ant torto.

 

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.