Ingredientai
- Kiaušiniai 12 vnt. biskvitui
- Cukrus 300 g biskvitui
- Šokoladas 200 g tarkuoto; biskvitui
- Džiūvėsiai 100 g ruginės duonos; biskvitui
- Cinamonas 1 arbat. š. biskvitui
- Rikotos sūris 250 g kremui
- Grietinėlė 150 ml kremui
- Kondensuotas pienas 0,5 vnt. indelio; kremui
- Želatina 1,5 arbat. š. kremui
- Vanduo 25 ml želatinai išbrinkinti; kremui
- Medus 2 valg. š. kremui
Kaip gaminti
Iškepkite biskvitą:
1. Trynius ištrinkite su cukrumi, kol masė pasidarys šviesi ir sutirštės, suberkite trintą šokoladą, persijotus duonos džiūvėsėlius ir cinamoną, viską permaišykite.
2. Baltymus išplakite iki standžių putų, supilkite juos į trynių ir šokolado masę. Atsargiai permaišykite. Svarbu nesuspausti baltymų putų.
3. Sukrėskite tešlą į dvi 20 cm skersmens kepimo formas ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
4. Patikrinkite mediniu iešmeliu ar biskvitai iškepę: jei ištrauktas iešmelis sausas – biskvitus jau galima traukti. Juos ataušinkite ant grotelių.
5. Ataušusius biskvitus perpjaukite pusiau, gausite 4 biskvito dalis.
Paruoškite kremą:
1. Išplakite grietinėlę.
2. Kitame dubenyje išmaišykite rikotą, sutirštintą pieną bei medų. Sumaišykite grietinėlę ir rikotos masę bei atsargiai įmaišykite želatiną. Paruoštu kremu sutepkite biskvitus.
Geriausia tortą paruošti iš vakaro ir juo mėgautis kitą dieną.