Ingredientai
- Biskvitas: 150 g
- Braškės 500 g tinka ir kitos uogos - kremui
- Želatina 45 g kremui
- Citrinos 1 vnt. kremui
- Sultys 100 ml apelsinų - kremui
- Maskarponės sūris 500 g kremui
- Jogurtas 200 g 3,5 proc. riebumo - kremui
- Cukrus 220 g 120 g - kremui ir 2 valg. š. - papuošimui
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas - papuošimui
- Sausainiai 200 g trapių, pailgų - papuošimui
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis papuošimui
Kaip gaminti
1. Iš biskvito išpjaukite kepimo formos dydžio skritulį. Formą išklokite kepimo popieriumi ir įdėkite biskvitą.
2. Braškes supjaustykite gabalėliais, saujelę gražesnių atidėkite papuošimui.
3. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje. Citriną nuplaukite, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Želatiną supilkite į apelsinų sultis ir kaitinkite, kol išsileis.
4. Maskarponę išmaišykite su jogurtu, cukrumi, citrinos sultimis ir žievelėmis. Du šaukštus masės įmaišykite į apelsinų sultis su želatina. Mišinį supilkite į sūrio masę, sudėkite pjaustytas uogas ir išmaišykite. Kremą paskirstykite ant biskvito ir mažiausiai 4 valandas laikyti šaldytuve, kad sustingtų.
5. Kiaušinio baltymą su cukrumi plakite tol, kol pasidarys standi masė. Tortą išimkite iš formos. Kraštus aptepkite baltymo mase ir apklijuokite pailgais sausainiais. Ant viršaus uždėkite braškių, kitokių uogų ir pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“