Ingredientai
- Špinatai 180 g biskvitams
- Cukrus 400 g 300 g biskvitams ir 100 g glajui
- Kiaušiniai 3 vnt. biskvitams
- Saulėgrąžų aliejus 150 ml biskvitams
- Miltai 300 g biskvitams
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. biskvitams
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. biskvitams
- Citrinos 2 vnt. išspaustos sultys: 2 arbat. šaukšt. biskvitams, 1 citrinos pertepimams ir 0,5 citrinos glajui
- Druska 0,5 arbat. š. biskvitams
- Įvairios uogos 500 g 400 g braškių ar kitų uogų (galima naudoti šaldytas) pertepimui ir 100 g glajui
- Kondensuotas pienas 1 vnt. indelis; pertepimui
- Grietinėlė 400 ml plakamos; pertepimui
- Vanduo 100 ml pertepimui; ir dar 2 arbat. šaukšt. glajui
- Želatina 20 g pertepimui; ir dar 2 arbat. šaukšt. glajui
Kaip gaminti
Ingredientai skirti 26 cm pločio ir 12 cm aukčio torto formai; tortas bus apie 3 kg svorio.
Iškepkite biskvitus:
1. Špinatus sudėkite į maisto smulkintuvą kartu su aliejumi ir citrinos sultimis bei sumalkite iki visiškos tyrės.
2. Sausus produktus (miltus, kepimo miltelius ir druską) sumaišykite bei persijokite.
3. Kitame inde plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps balkšva. Į išplaktą kiaušinių masę supilkite špinatų tyrę ir viską gerai išmaišykite.
4. Į gautą masę įmaišykite išsijotus miltus. Gerai išmaišykite ir padalinkite į 4 dalis. Kepkite kiekvieną lakštą atskirai po 8-10min formoje, išklotoje kepimo popieriumi. Taip visi lakštai išeis vienodo storio. Kepkite biskvitus iki 160 C įkaitintoje orkaitėje. Mediniu smeigtuku patikrinkite ar lakštas iškepė – įsmeigus ir ištraukus smeigtuką, jis turi būti švarus.
5. Iškepusius lakštus palikite, kad atvėstų.
Paruoškite pertepimą:
1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, leiskite išbrinkti.
2. Uogas, kondensuotą pieną ir citrinos sultis sumalkite maisto smulkintuvu.
3. Atskirai išplakite grietinėlę iki standžių putų.
4. Išbrinkusią želatiną pašildykite, kad ištirptų ir supilkite į uogų masę. Kai tik masė pradės truputį stingti, įmaišykite išplaktą grietinėlę.
Surinkite tortą:
1. Į torto formą įtieskite iškirptą apskritimą iš kepimo popieriaus ir dėkite pirmą biskvito lakštą. Jis turi būti mažesnis, nei forma, kad kraštai susiformuotų tik iš kremo. Tada dėkite ¼ kremo. Po to anttrąjį lakštą ir vėl kremą. Taip surinkite visus 4 lakštus.
2. Padėkite į šaldytuvą valandai, kad sustingtų torto viršus.
3. Kol stingsta tortas, pasiruoškite glajų. Želatiną išbrinkinkite vandenyje. Maisto smulkintuvu sutrinkite uogas iki visiškos tyrės, įdėkite cukrų, citrinos sultis ir pakaitinti inde 5-6 min., kol cukrus ištirps. Supilkite želatiną ir maišykite, kol ištirps.
4. Užpilkite ant sustingusio torto paviršiaus. Dėkite atgal į šaldytuvą mažiausiai 3-4 val., tačiau geriausia laikyti per naktį.
5. Papuoškite šviežiomis uogomis, biskvito gabaliukais.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos