4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 56
Jau įvertinote šį receptą

Tortas „Trys šokoladai“

Tortas „Trys šokoladai“
Tortas „Trys šokoladai“ / g-blogas.lt nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Sausainiai 250 g šokoladinių - pagrindui
  • Sviestas 275 g 115 - kambario temperatūros - pagrindui, 50 - juodo šokolado musui, 50 - baltojo šokolado musui ir 50 - pieniško šokolado musui
  • Juodasis šokoladas 200 g juodo šokolado musui
  • Grietinėlė 600 ml 200 - plakimui - juodo šokolado musui, 200 - baltojo šokolado musui ir 200 - pieniško šokolado musui
  • Želatina 24 g 8 - miltelių - juodo šokolado musui, 8 - baltojo šokolado musui ir 8 -pieniško šokolado musui
  • Šokoladas 400 g 200 - pieniško - pieniško šokolado musui ir 200 - baltojo - baltojo šokolado musui

Kaip gaminti

  1. Pasiruoškite nedidelę tortinę nuimamais kraštais.
  2. Sausainius sumalkite ir sumaišykite su sviestu.
  3. Gautus trupinukus suberkite į tortinę ir pirštais suslėkite torto pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą.
  4. Visą želatiną, skirtą šokolado musams, užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų ir palikite išbrinkti.
  5. Visą grietinėlę standžiai suplakite ir pastatykite į šaldytuvą.
  6. Juodą šokoladą sulaužykite skiltelėmis, dėkite į puodą su sviestu ir trečdaliu želatinos.
  7. Maišydami, ant nedidelės kaitros, viską tirpinkite iki vientisos masės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įmaišykite trečdalį grietinėlės.
  8. Gautą musą supilkite ant sausainių pagrindo ir išlyginkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą pilnai sustingti.
  9. Pienišką šokoladą sulaužykite skiltelėmis, dėkite į puodą su sviestu ir trečdaliu želatinos.
  10. Maišydami, ant nedidelės kaitros, viską tirpinkite iki vientisos masės.
  11. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įmaišykite trečdalį grietinėlės.
  12. Gautą musą supilkite ant sutvirtėjusio juodojo šokolado muso ir išlyginkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą pilnai sustingti.
  13. Baltąjį šokoladą sulaužykite skiltelėmis, dėkite į puodą su sviestu ir trečdaliu želatinos.
  14. Maišydami, ant nedidelės kaitros, viską tirpinkite iki vientisos masės.
  15. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įmaišykite trečdalį grietinėlės.
  16. Gautą musą supilkite ant sutvirtėjusio pieniško šokolado muso ir išlyginkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą pilnai sustingti.

Receptas iš: g-blogas.lt

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.