Ingredientai
- Sviestas 210 g 90 g pagrindui ir 120 g kremui
- Sutirštintas pienas 140 g saldinto; pagrindui
- Sausainiai 250 g „Gaidelis“; pagrindui
- Kakava 15 g pagrindui
- Grietinėlė 500 g kremui
- Cukrus 150 g kremui
- Želatina 120 g brinkintos; kremui
- Baltasis šokoladas 200 g kremui
- Juodasis šokoladas 200 g kremui
- Šokoladas 200 g pieniško
- Citrinų rūgštis 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
Paruoškite pagrindą:
1. Sausainius dėkite į maišelį, užriškite jį ir kočėlu sutrinkite sausainius iki grikių dydžio trupinių.
2. Mikrobangų krosnelėje išlydykite sviestą.
3. Berkite į dubenį sausainių trupinius, pilkite sviestą ir sutirštintą pieną. Ranka viską išmaišykite, kad trupiniai sudrėktų ir iš jų būtų galima lipdyti pagrindą.
4. Išklokite formą kepimo popieriumi.
5. Suverskite trupinius į formą ir spaudžiant suformuokite lygų tvirtą pagrindą. Dėkite į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.
Pagaminkite kremą:
1. Į maišyklę supilkite grietinėlę ir suberkite cukrų. Plakite 5 minutes, kol grietinėlė taps puri. Baigiant plakti įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties arba įpilkite truputį citrinos sulčių.
2. Atskirose garų vonelėse išlydykite skirtingus šokoladus, į kiekvieną įdėkite po 40 g sviesto.
3. Padalinkite plaktą grietinėlę į tris dalis: 250 g, 200 g, ir 180 g. Tada į lydytą baltąjį šokoladą sukrėskite 250 g grietinėlės, į pienišką – 200 g grietinėlės, į juodąjį – 180 g grietinėlės. Kremus maišykite mentele arba ranka, kol šokoladas tolygiai pasiskirstys.
4. Tam, kad šokoladiniai kremai nesustingtų, šokoladą su grietinėle maišykite palaipsniui: į šokoladą pirmiausia įkrėskite tik vieną didelį šaukštą plaktos grietinėlės ir ją išmaišykite, tada – dar vieną ir vėl išmaišykite. Galiausiai galite sukrėsti visą likusią grietinėlę – taip sumažėja rizika dėl temperatūrų skirtumo sugadinti kremus.
5. Išbrinkinkite želatiną santykiu 1 su 10, t.y. 11 g želatinos miltelių ir 110 g vandens.
6. Išbrinkusią želatiną pašildykite (tik neužvirinkite) mikrobangų krosnelėje, kad ištirptų. Pravėsusią želatiną pilkite į kremus: į baltojo šokolado – 50 g, į pieniško – 40 g, į juodojo – 30 g. Išmaišykite ranka, kad neliktų sušokusios želatinos gabaliukų. Nuo želatinos kremas turi suskystėti.
Formuokite tortą:
1. Iš šaldytuvo ištraukite sustingusį pagrindą. Imkite kepimo popieriaus atraižą, suformuokite iš jos kraštelį ir pritvirtinkite prie torto formos – taip ją paaukštinsite.
2. Pirmiausia pilkite ant pagrindo juodojo šokolado kremą, išlyginkite jį, tada – pieniško ir galiausiai – baltojo šokolado kremą.
3. Tortą dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų arba per naktį.