Ingredientai
- Meksikietiškieji kvietinių miltų paplotėliai 4 vnt.
- Fetos sūris 150 g minkštos
- Daigintos pipirnės 2 vnt. 2 saujos daigintų grūdų (pipirnių, kviečių, ridikėlių ar kt.) mišinio
- Kumpis 4 riekės vytinto
- Salotos 4 vnt.
- Avokadai 1 vnt. sunokęs didelis
- Citrinos 1 vnt. sulčių
Kaip gaminti
1. Daigintus grūdus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nuspauskite. Apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir supjaustykite juostomis (išilgai). Apšlakstykite citrinų sultimis.
3. Po kelis salotų lapus sudėkite vieną ant kito (paruoškite keturias porcijas). Ant viršaus uždėkite po vytinto kumpio griežinėlį, avokadų juostelių.
4. Paplotėlius aptepkite feta, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Kai atvės, ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po porciją paruoštų salotų. Viršų gausiai apibarstykite daigintais grūdais, apšlakstykite citrinų sultimis ir susukite ritinėlius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių