Ingredientai
- Tortilija 6 vnt.
- Faršas 400 g mėgstamo
- Pomidorai 3 vnt.
- Paprikos 2 vnt. po žalią ir geltoną
- Nedidelė skardinė meksikietiško daržovių mišinio (kukurūzai, raudonosios pupelės, žirneliai) 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pomidorų padažas 250 g indelis meksikietiško pomidorų padažo „Taco“
- Maltos mėsos prieskoniai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Sūris 50 g saujelė tarkuoto brandinto
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje.
2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės.
3. Tada sukrėskite gerai nuvarvintą daržovių mišinį, pomidorų padažą ir dar 8 minutes pakaitinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.
5. Ant papločių krėskite po kelis šaukštus kepinto faršo, tada berkite smulkintų svogūnų, pomidorų gabalėlių, tarkuoto sūrio, išdėliokite skirtingų spalvų paprikų juosteles.
6. Tortilijas susukite voleliu ir kelioms minutėms, kad sušiltų ir išsilydytų sūris, pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su bazilikų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių