Ingredientai
- Tortilija 8 vnt.
- Kalakutiena 1 vnt. krūtinėlė
- Paprikos 1 vnt. raudonoji
- Raudonasis svogūnas 1,5 vnt.
- Kopūstai 0,5 vnt.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Džiūvėsiai 200 g maltų
- Majonezas 4 valg. š.
- Saulėgrąžų aliejus 1 st. kepimui
- Balzaminis actas 1 valg. š.
- Rūkyta malta raudonoji paprika 2 arbat. š.
- Prieskonių mišinys Persiladas 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kalakuto krūtinėlę supjaustyti juostelėmis.
2. Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais.
3. Kalakuto krūtinėlės juosteles apvolioti kiaušinio plakinyje ir maltuose džiūvėsėliuose. Įkaitinti puodą ar aukštą keptuvę su aliejumi ir gruzdinti apvoliotas juosteles, kol apskrus.
4. Kopūstą susmulkinti juostelėmis. Kepti ant nedidelės kaitros, kol suminkštės. Kepant pagardinti druska, pipirais ir šlakeliu baltojo balzaminio acto.
5. Papriką supjaustyti lazdelėmis ir dėti kepti kartu su kopūstais.
6. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir taip pat dėti kepti kartu. Pagardinti rūkytų paprikų milteliais ir šlakeliu balzaminio acto.
7. Majonezą sumaišyti su smulkinta svogūno pusele.
8. Tortiliją ištepti majonezu, dėti kepintas daržoves ir kelis gabaliukus kalakutienos. Susukti ir apkepti keptuvėje.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis