Ingredientai
- Tortilija 1 vnt. pakuotė
- Vištiena 400 g virtos krūtinėlės
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Paprikos 2 vnt. po raudoną ir geltoną saldžiąją
- Meksikietiškas saldžiarūgštis padažas su pomidorais 4 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Meksikietiški paukštienos prieskoniai 1 žiupsnelis
- Duona 100 g 2 saujelės skrudintų baltos duonos kubelių
- Salotos 1 vnt. gūžė
- Pomidorai 6 vnt.
- Aliejus 4 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
Kaip gaminti
1. Vištieną supjaustykite juostelėmis, įtrinkite jas vištienos prieskoniais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite 2 šaukštuose aliejaus, kol dailiai pagels. Tada suberkite vištienos juosteles, šiek tiek paskrudinkite, krėskite padažą, pagal skonį berkite druskos, pipirų, sumeskite paprikų juosteles, kelias minutes pakaitinkite, kad daržovės sušiltų, ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
4. Tortilijas pašildykite kaip nurodyta ant pakuotės, ant kiekvienos krėskite po truputį įdaro, tada dailiai susukite, į kiekvieną įkiškite po bazilikų lapelį ir išdėliokite lėkštėse.
5. Šalia tiekite likusiu aliejumi apšlakstytų, druska ir pipirais pagardintų salotų su pomidorais ir skrudintos baltos duonos kubeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių