„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 97
Jau įvertinote šį receptą

Tortilijos su vištiena

Tortilijos su vištiena
Tortilijos su vištiena / Fotolia nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Tortilija 1 vnt. pakuotė
  • Vištiena 400 g virtos krūtinėlės
  • Raudonasis svogūnas 1 vnt.
  • Paprikos 2 vnt. po raudoną ir geltoną saldžiąją
  • Meksikietiškas saldžiarūgštis padažas su pomidorais 4 valg. š.
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Meksikietiški paukštienos prieskoniai 1 žiupsnelis
  • Duona 100 g 2 saujelės skrudintų baltos duonos kubelių
  • Salotos 1 vnt. gūžė
  • Pomidorai 6 vnt.
  • Aliejus 4 valg. š.
  • Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių

Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite juostelėmis, įtrinkite jas vištienos prieskoniais ir apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis.

3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite 2 šaukštuose aliejaus, kol dailiai pagels. Tada suberkite vištienos juosteles, šiek tiek paskrudinkite, krėskite padažą, pagal skonį berkite druskos, pipirų, sumeskite paprikų juosteles, kelias minutes pakaitinkite, kad daržovės sušiltų, ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.

4. Tortilijas pašildykite kaip nurodyta ant pakuotės, ant kiekvienos krėskite po truputį įdaro, tada dailiai susukite, į kiekvieną įkiškite po bazilikų lapelį ir išdėliokite lėkštėse.

5. Šalia tiekite likusiu aliejumi apšlakstytų, druska ir pipirais pagardintų salotų su pomidorais ir skrudintos baltos duonos kubeliais.

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.