Ingredientai
- Tortilija 2 vnt. papločiai
- Vištiena 100 g juostelėmis pjaustytos krūtinėlės ar šlaunelių mėsos
- Pomidorai 6 vnt. maži
- Pievagrybiai 6 vnt.
- Fetos sūris 30 g
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. kapotų svogūnų laiškų ir kitų žalumynų
- Jelapenai 1 arbat. š. konservuotų; kiekį keiskite pagal skonį
- Sviestas 1 valg. š. lydyto ghee; kepimui
- Jogurtas 2 valg. š. graikiško
- Salsa padažas 2 valg. š. jei mėgstate
- Vištienos prieskoniai 0,5 arbat. š. arba meksikietiškų
Kaip gaminti
1. Susmulkiname visas daržoves: pievagrybius, pomidoriukus, žalumynus.
2. Keptuvėje išlydome lydytą ghee sviestą ir trumpai pakepiname tortilijos lakštus iš abiejų pusių su žiupsniu druskos. Atidedame į lėkštę.
3. Vištieną nuplauname, nusausiname, pabarstome prieskoniais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame ant keptuvės aukštoje kaitroje po keletą minučių iš kiekvienos pusės, kol iki galo iškeps.
4. Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje su lydytu sviestu ghee pakepiname smulkintus pievagrybius, įberiame ir po žiupsnį druskos bei pipirų.
5. Ant kepinto tortilijos lakšto vidurio paskleidžiam šaukštą graikiško jogurto, salsos, dedame kepintą vištieną, pievagrybius, Chalapos paprikas, pomidorus, trupintą fetos sūrį, žalumynus, galiausiai salotas ir viską susukame arba užlenkiame iš vienos ir iš kitos pusės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių