Ingredientai
- Tortilija 1 vnt. pakelis
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Tunas 170 g dėžutė tuno savo sultyse
- Majonezas 200 g
- Alyvuogės 1 vnt. indelis žaliųjų
- Žirniai 100 g konservuoti
- Krabų lazdelės 200 g
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išvirkite ir baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su šaukštu majonezo, žirneliais bei prieskoninemis žolelėmis ir įberkite šiek tiek druskos. Tai bus vienas iš torto pertepimų.
2. Vieną tortilijos blyną aptepkite kiaušinių baltymų mase ir uždenkite kitu blynu. Jį aptepkite majonezu ir uždėkite tuno. Vėl uždėkite blyną, aptepkite majonezu ir sudėkite krabų lazdeles. Taip dėliokite sluoksnius, kol nebeliks tortilijų blynų ir produktų pertepimams.
3. Viršutinis sluoksnis turi būti blynas. Kiaušinių trynius sutrinkite blenderiu, įdėkite majonezo bei pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis. Gausite gelsvos spalvos kremą – aptepkite juo visą tortilijų tortą ir papuoškite alyvuogėmis. Prieš patiekiant, palaikykite tortą kelias valandas šaldytuve.
Receptą atsiuntė Simona Dunauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Mano velykinis receptas
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita