Ingredientai
- Tortilija 8 vnt.
- Parmezano sūris 100 g tarkuoto
- Fetos sūris 150 g
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g
- Grietinėlė 50 ml
- Majonezas 50 ml
- Jogurtas 50 ml natūralaus
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės pagal poreikį
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniai 1 žiupsnelis žolelių
- Aliejus 5 ml šlakelis
Kaip gaminti
- Tortilijas supjaustykite lygiais trikampėliais (kaip picą). Iš abiejų pusių ištrinkite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite žolelėmis bei plonu sluoksneliu tarkuoto parmezano.
- Tortilijas kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol taps traškios (apie 15 min). Jei skubate, galite nusipirkti jau paruoštų tortilijų traškučių.
- Susmulkintą sūrį su mėlynuoju pelėsiu, fetą, grietinėlę, majonezą, jogurtą, saldžiųjų ir aitriųjų paprikų miltelius, trintą česnaką, druską berkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės. Prieš patiekdami palaikykite apie pusvalandį šaldytuve.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita