Ingredientai
- Veršiena 400 g
- Citrinos 1 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Kaparėliai 1 valg. š. sūdyti
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žievelę, o iš minkštimo išspauskite sultis.
2. Svogūną nulupkite ir kartu su kaparėliais bei nuluptomis česnakų skiltelėmis labai smulkiai sukapokite.
3. Veršieną nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite plėves ir supjaustykite labai smulkiais gabalėliais arba sumalkite mėsmale.
4. Mėsą sudėkite į gilesnį indelį, užpilkite 5 šaukštus alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus citrinos sulčių, suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, kapotus svogūnus, česnakus bei kaparėlius. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, labai gerai sumaigykite.
5. Palikite bent pusvalandį pasimarinuoti. Lėkštėse formuokite dailius bokštelius, juos apšlakstykite likusiu aliejumi ir citrinų sultimis.
6. Tiekite su mėgstamomis daržovių salotomis ir skrudintomis bei žalumynų sviestu apteptomis itališkos duonos riekelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Totorių