Ingredientai
- Lašiša 400 g silpnai sūdytų arba rūkytų
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. didelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Avokadai 1 vnt.
- Kaparėliai 2 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės žaliosios citrinos sultys
- Vynuogių kauliukų aliejus 1 valg. š.
- Austrių padažas 1 valg. š.
- Imbieras 6 g tarkuotų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Krapai 1 arbat. š. pagal skonį
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Duona 2 vnt. kelios riekelės tamsios itališkosios duonos
- Gražgarstės 10 g lapelių
Kaip gaminti
1. Avokadą nulupkite, kauliuką pašalinkite, vaisių supjaustykite smulkiais kubeliais.
2. Lašišas susmulkinkite ir sumaišykite su avokadais, kapotais česnakais, smulkintais svogūnais, kaparėliais, krapais, aliejumi, citrinų sultimis, austrių padažu ir imbierais, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, ruduoju cukrumi ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.
3. Tiekite suformavusios bokštelius su skrudinta tamsios itališkosios duonos riekele, kurią skanu aptepti pačių gamintu žalumynų arba česnakiniu sviestu, tinka ir tepamasis varškės sūrelis.
4. Šalia paberkite nuplautų ir gerai nusausintų gražgarsčių lapelių.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita